Tips & Weetjes

Lago di Piano

Natuurreservaat Lago di Piano
Dit is een natuurgebied dat wordt gekenmerkt door velden, rietvelden en een dicht bos dat oprijst op de hellingen van Monte Galbiga. Het belangrijkste van dit bos is de fauna met meer dan 130 soorten vogels, kleine zoogdieren zoals eekhoorntjes en muizen, prachtige herten.
Er zijn ook vele verschillende soorten vis, reptielen en de gewone padden ( zeldzaam en beschermd) die in de maand mei door de oevers trekken om te paren.
Het meer is 0,72km² groot en ligt in de buurt van de plaatsen Porlezza en Carlazzo. Het kleine dorpje aan de rand van het meer heet Piano di Porlezza.
Er is in het natuurreservaat Pianomeer een bezoekerscentrum, bekend als “Casa della Reserve”. Hier bevindt zich een ecologisch museum , een centrum voor documentatie, accommodatie en de mogelijkheid om rond het reservaat een tocht te boeken.Tochten zijn: “Virtueel” binnen in het bezoekerscentrum, te voet of per fiets. Er is ook een mogenlijkheid om fietsen te huren.Een echt betoverende plek, ideaal voor iedereen die een ontspannen dag in de natuur wil doorbrengen.

Fam v OverdijkLago di Piano