Tips & Weetjes

Het Moto Guzzi museum

Toegang tot het museum is gratis.
Het Moto Guzzi-museum bevindt zich in Mandello del lario, Comomeer, de oorspronkelijke geboorteplaats van de Moto Guzzi Eagle die werd opgericht in 1921. Hier worden 80 Moto Guzzi’s ten toon gesteld.
Ook de Norge 1928, het meest bijzondere voertuig uit de geschiedenis van de motorfiets ontworpen door Carlo Guzzi en zijn broer Joseph, de Guzzi Sport en GT-serie van de jaren dertig, de Airone (de meest populaire middengewicht motorfiets in Italië 1939-1957) of het Falcone-model, een droom voor veel van de coureurs van de jaren vijftig.
Naast de expositie toont het museum een productie van motoren gewijd aan motorraces. Een daarvan is de legendarische race machines Guzzi 4V 1924, waarmee Guido Mentasti de eerste Europese titel won in Monza.
Maak het museumbezoek compleet door een bezoekje te brengen aan de afdeling ‘Sounds of Passion’, waar films onder de aandacht worden gebracht van de ongelofelijke geschiedenis van Moto Guzzi.

Museum en Book Shop openingstijd :
Maandag tot vrijdag 15:00-16:00.
In de maand juli: vanaf 14:30 tot 16.30.

Alleen naar het museum voor 1 uurtje is misschien wat kort maar Mandello del lario heeft nog meer te bieden; De mooie romaanse kerk van San Giorgio , met kostbare fresco’s uit de vijftiende eeuw.
Maak een wandeling in het historische centrum en ga vervolgens naar het openbaar park aan de waterkant met een kindergedeelte. Of eet een lekker ijsje bij Gelataria Dulcis in Fundo, al het ijs wordt door de eigenaar zelf vers gemaakt.

       

 

Fam v OverdijkHet Moto Guzzi museum