Omgeving

Bezienswaardigheden

* Het chocolademuseum Alprose in Caslano laat de geschiedenis en de belangrijkste fasen van de chocoladeproductie zien. Van de oorsprong van de cacao, het transport naar de chocoladefabrieken tot het eindproduct.

* Morcote is een klein dorpje op een schiereiland 10 km ten zuiden van Lugano, bereikbaar per boot en per auto. In het dorpje staat een mooi kerkje met een prachtige bijbehorende begraafplaats die zeker het bezoeken waard is. Het dorpje heeft ook een leuke boulevard met gezellige winkeltjes.

* Het bergdorpje Monte Bre, vlak bij Lugano, is te bereiken met de auto of met een treintje. Het uitzicht vanaf Monte Bre is prachtig en er zijn mooie wandelroutes.

* De stad Como kunt u op meerdere manieren bezoeken, per auto of per boot. Vanuit Menaggio vertrekken er diverse afvaarten. Zo is er een dagtrip naar Como, een twee uur durende boottocht die u direct naar het centrum van Como brengt en later in de middag weer terug. U passeert onderweg diverse leuke plaatsjes en geniet van schitterende uitzichten.

* De Monte Sighignola is een berg gelegen tussen het Como- en Luganomeer. De berg is 1302 meter hoog en de weg naar de top is een prachtige uitdaging. Als u Sighignola in uw Tomtom invoert wijst deze u over de smalle wegen naar boven. Eenmaal boven op de berg heeft u een prachtig uitzicht over het Luganomeer en Zwitserland.

* Outlet Fox Town is een overdekt winkelcentrum in Medrisio. Hier kunt u voordelig designerkleding en kleding/artikelen van sportmerken kopen. 

* De bruisende stad Milaan is een stad van wereldallure en staat erg bekend om haar winkelstraten. Voor de voetballiefhebber is het vast leuk om een kijkje te nemen in het San Siro stadion van AC Milan en Inter Milan.

* In Luino aan het Lago Maggiore vindt u iedere woensdag de grootste markt van Italië. De markt bevat zo’n 400 kramen.

* Bij de VVV van Porlezza kunt u nog veel meer informatie vinden over bezienswaardigheden, wandel- en fietsroutes.

Omgeving